Kako osvojiti žensko

»Še najmanjši problem je osvojiti žensko, veliko težje jo je obdržati.« Stavek, ki pove vse. Kot sem rekel že večkrat, postavljamo si napačna vprašanja. Ko je moški sposoben obdržati žensko, jo je tudi avtomatično osvojiti. Toda kakšen je ta moški? Kakšen moški lahko osvoji vsako žensko, in kaj naj naredi? Kaj, je v bistvu vseeno. Obstaja neskončno število načinov. Ni nekega univerzalnega stavka, recepta, ki se ga moraš držati. Enkrat pred leti sem izzval kolege na nekem družabnem srečanju: Najdite mi katerokoli žensko…, pritegnil bom njeno pozornost z najbolj klišejskim, obrabljenim stavkom, kar si jih lahko zamislite. Stave so padale kot za šalo. Izbrali so mi zares neko, že na daleč vidno, hladno lepotico, ki je s svojo podobo zaganjala strah v kosti večini moškim v prostoru. Stavek katerega sem moral uporabiti se je glasil: »Ali se midva že od nekje že poznava?« Res prava, do nezavesti obrabljena fraza. Nič lažjega. Dva kolega sta se postavila v njeno bližino, da bi slišala to slavno zavrnitev, ki naj bi jo doživel, ostali pa so vse skupaj opazovali od daleč. Stopil sem pred njo, jo pogledal naravnost v oči in izdavil usodne besede. Za delček sekunde se je ustavil svet, njena nastavljena maska je poizkušala zdržati pritisk besed, ki so zajadrale na krilih moje osebnosti, a vse zaman… Iz njenih ust se je zaslišal smeh – nekaj trenutkov kasneje, sem se poslovil z njeno številko… Zaprepadeni, šokirani prijatelji so imeli več kot le eno vprašanje: Kako je to možno? Kako se lahko zgodi kaj takega, pri taki lepotici, na tak prozoren, zguljen stavek vseh časov? Odgovor je sila preprost, hkrati pa se za tem odgovorom skriva ključ do srca sleherne ženske. In ta se glasi: Ni važno kaj, važno je »kako in kdo.« Nekoč je nek pisatelj (avtorja se točno ne spomnim) pred več kot 100 leti nehote, v neki knjigi, ki ni imela nobene direktne zveze z odnosi moški – ženska povedal približno takole: »..Moški, kateri si želi osvojiti točno določeno žensko, se mora kar najhitreje spremeniti v njenega idealnega partnerja, ter jo spraviti v posteljo. Od tu naprej je zadeva enostavna …« Vendar tukaj govorimo o klasični manipulaciji, ki ima zelo kratek rok trajanja, da sploh ne omenjamo, da je cilj te igre nevreden omembe, če imamo v mislih dolg, kvaliteten, osrečujoč odnos.

Torej, kot sem dejal, važno je kako in kdo, ne kaj. Seveda je bila v zgornjem primeru fraza oguljena, besede neprimerne, vendar sem z lepotico komuniciral na čisto drugi ravni. Komuniciral sem direktno z njenim, na tisoče let starim »notranjim vezjem«, razbijajoč njene naravne pregrade, ki amaterjem ne pustijo blizu. In ta komunikacija je potekala neodvisno od besed. Ker je več kot 90% komunikacije neverbalne, ima vaš »nastop« pred žensko kaj malo opraviti z besedami. Vaš ton glasu, vaša mimika obraza, telesne geste, in ostali neverbalni znaki, ki so vgrajeni v »visoko sofisticirane radarje« ženskega organizma, jo kot varnostni signali opozarjajo, ali naj se odloči »za ali proti«; povedo več o vas, kot vsi možni, izbrani stavki skupaj. Tudi tukaj so sicer možne manipulacije, toda prej, ali slej padete na »radar.« Vse to se dogaja avtomatično, če se ženska tega zaveda ali ne. Problem imamo torej s temeljnimi zadevami, ki imajo na prvi pogled zelo malo opraviti s samim vprašanjem kako osvojiti žensko. In vendar usodno odločilnimi.

Kot prvi problem izpostavimo napako večine moških, ki svoj objekt občudovanja postavijo v središče svojega življenja. Tu takoj nastopi določena napetost pri moškem, ki jo ženska zazna v trenutku. Poleg tega dejstvo, da moški brez določene osebe ne more samostojno funkcionirati, živeti polno življenje, ni niti najmanj privlačno. V središču morate biti vi sami, vaši cilji, vaše strasti, zanimanja. Vaše življenje mora biti lepo, polno že brez dodatka ženske energije. Ženska je le obogatitev že tako lepega življenja, ki ga živite. Vi ste središče, neko sonce, okoli vas pa krožijo različni planeti. Ko zastavite svoje življenje na tak način, potem ste veliko bolj privlačni, napetosti odpadejo, obkroža vas neke vrste, recimo temu aura, ki privlači v vašo družbo tako ženske kot tudi moške. Ste zdrava oseba s svojimi hobiji, ne prenašate bremena sreče na partnerja, in mu hkrati omogočate obogatitev življenja tudi v smislu karakternih, intelektualnih ter drugih kvalitet, ki jih posedujete. Ženske imajo rade moške od katerih se lahko nekaj naučijo. Ko boste uredili, spremenili ta osnovni model razmišljanja, delovanja, ki nam je vsiljen s strani moderne družbe skozi različne medije iz očitnih razlogov  (ustvarjanje notranjih konfliktov v osebi, proizvaja potrošnika, ki skrbno skozi eksterne materialne dobrine zapolnjuje te umetno ustvarjene luknje,oziroma pomanjkljivosti. Efekti teh rešitev namerno trajno ne rešujejo probleme za katere sploh obstajajo…) potem boste ubili dve muhi na en mah: Osvobodili se boste iluzije, da vam bo vstop sanjske ženske v vaše življenje čudežno rešilo vse vaše probleme, hkrati pa boste ravno takšni z največjo lahkoto privlačili ter uspešno zadržali prav tisto osebo za katero ste se prej tako zagrizeno gnali, a vam ni, in ni uspelo. Ženska si želi moškega, ki podzavestno, med vrsticami komunicira skozi govorico telesa, ton glasu…, nenazadnje tudi z besedami naslednje: »Všeč si mi, a te ne potrebujem.« Kaj, je stvar izbire. Kdo in kako, je vse. Skratka ne obremenjujte se s stvarmi, ki so sekundarnega pomena, kot je: finančni status, besede, zunanja podoba itn. Vse to brez dvoma igra določeno vlogo, vendar so to stvari, ki igrajo pomembno, odločilno vlogo le če jim vi dodeljujete ta višji status v svoji predstavi samega sebe, ko komunicirate z žensko. Vaše »zunanje pomanjkljivosti« (na katere nimate vpliva – geni itn.) so del vaše identitete; sprejmite jih kot take. Ko se boste spremenili vi, se bo spremenilo vse okoli vas. Problem kako osvojiti določeno žensko bo le še stvar preteklosti. Katero izmed množice deklet, ki se vam bodo ponujale izbrati, bo vaša sladka nova težava, poleg seveda časa, ki si ga boste morali vzeti za takšne »obrobne zadeve.«